Pokličite nas
07 496 35 60
Pišite nam
info@derzic.si
Pokličite nas
07 496 35 60
Pišite nam
info@derzic.si

Zakonodaja

Potreba po čiščenju dveh sistemov, ki ogrožata varnost, zdravje človeka in okolico.

Prezračevalni in ventilacijski sistemi

Prah, ki se nabira v prezračevalnih sistemih bazira na sestavi bakterij in gob, ki se lahko odluščijo in tako prehajajo v prezračevalni prostor. Bolezni, ki se pokažejo v takšnih prostorih, so vnetja dihal, migrene, utrujenost, depresija, v nakopičenih nesnagah se lahko v dovodnih kanalih razvije tudi bakterija LEGIONELE.


Umazan in zamaščen ventilacijski sistem predstavlja zelo visoko požarno grožnjo. Prah gori zelo hitro, tako da se hkrati s pretokom zraka požar lahko zelo hitro razširi po vseh ostalih prezračevalnih prostorih.

Ventilacijski in prezračevalni sistemi, ki so v stiku z živili, so predmet nadzora državnih inšpekcijskih služb, saj lahko ogrožajo varnost in zdravje človeka.

Osnovna zakonodaja našega področja:

Kuhinjske nape

Kuhinjske nape so pravo skladišče vseh nečistoč, sej se v njih nalagajo maščobe, bakterije in ostale nečistoče, ki izparevajo iz hrane. Vse našteto se kopiči v kuhinjskih napah in po določenem času se v njih nakopiči toliko plasti maščob in nečistoč, da ovirajo delovanje nap.

Posledično se zmanjša pretok zraka in zaradi tega v kuhinji nastaja neugoden vonj. Slednji je posledica številnih bakterij, ki se razmnožujejo na podlagi nakopičenih maščob in povišanih temperatur.

To lahko pripelje do povzročitve raznih infekcij in bolezni, kakor tudi do požara, ki se v takšnih razmerah hitro širi iz prostora v prostor.

Za več informacij nas pokličite na tel. št. 07 496 35 60 ali nam pošljite sporočilo.
 
×